Terry & Gerina

Toen ik in december 2005 naar Brussel verhuisde, voor het werk van Jeroen, mijn vriend, had ik nog nooit op een podium gestaan. Ook zong ik niet eerder in een bandje. Ik zong als kind al graag. Zong in een koor. Mocht solo’s zingen in de eindmusical van de basisschool. Maar dacht als puber dat in een band zingen niets voor meisjes was. Zingen raakte lange tijd op de achtergrond . Ik focuste me op schilderen. In 2004 begon er wel al iets te kriebelen en deed ik mee aan een zangworkshop.

Op het podium

In 2007 volgde ik een zangcursus van Wisper. Drie weekenden ontdekken en oefenen samen met o.a. een professionele zangeres en pianist. Onder begeleiding toewerken naar een solo-optreden (ik koos het nummer Was bleibt’ van de ‘17 Hippies‘) op een podium voor vrienden en familie. De zenuwen en de onzekerheid deden veel met me, maar verlamden me niet. En een stemmetje in mij zei steeds dat ik dit echt moest doen..Toen ik daar eenmaal stond te zingen wist ik  waarvoor ik het deed. Wat voelde dat goed! Ik voelde me op een heel mooie manier verbonden met de luisteraars en zag dat ze genoten. Het publiek was oprecht ontroerd. Het raakte me en het kwam diep binnen. Meer en meer raakte ik ervan overtuigd dat ik talent had. Ik vond het doodzonde dat ik mijn talent nog veel langer voor de wereld verborgen zou houden. Want nadat de storm van zenuwen en allerlei piekergedachten een beetje was gaan liggen, voelde ik, dat ik daar, op dat podium, helemaal op mijn plek was!

Samen muziek maken

Ik volgde nog een aantal jaar verschillende workshops en liet me bij een popzangschool in Brussel coachen door een zangcoach. Ik kreeg steeds meer zelfvertrouwen en moed. Plezier ook. En op een dag voelde ik dat de tijd rijp was om iemand te gaan zoeken om samen muziek mee te maken. Ik bespeel geen muziekinstrument , behalve mijn stem, en ik had dus iemand nodig, die mij kon begeleiden op gitaar. Ook leek het me fijn om op regelmatige basis met dezelfde persoon samen te werken. Ik plaatste een advertentie op de site van Poppunt (tegenwoordig: VI.BE) en kwam zo in contact met Terry. En het klikte!

Covers en zelfgeschreven liedjes

Toen Terry en ik begonnen in 2010 bestond ons repertoire enkel uit covers van o.a. Bram Vermeulen, Stef Bos, Tori Amos, Cat Power, Janis Ian, en nog vele andere. Een paar jaar later schreef ik (melodie en tekst) mijn allereerste eigen nummer in het Engels: Solid ground. Daarna volgden nog meer eigen nummers in het Engels. Ik schreef de tekst, Terry de melodie. Meestal was de tekst er eerst, soms was er eerst de melodie, zoals bij: I was fine. Waarvoor ik inspiratie vond in een scene uit de film ‘Proof’. Nog weer een paar jaar later kwamen daar ook Nederlandstalige liedjes bij.

Repetitie opname van ‘I was fine’

 

Optredens

We traden meerdere keren op in muziekcentrum Novanoïs in Schaarbeek/Brussel. Wat was die eerste keer spannend, zeg! En de keren daarna ook ;-), maar het voelde ook vooral heel erg goed gelukkig. Na afloop kon ik de hele wereld aan! Wat was ik trots!

Affiche concert LR6

We traden op in LR6, een café/restaurant in het centrum van Brussel. Daarna traden we op in verschillende Brusselse Nederlandstalige bibliotheken. Het eerste optreden was in Watermaal-Bosvoorde. In de bib van Ukkel deden we de muzikale omlijsting van een boekpresentatie van Annet Buurman, in Koekelberg en in Jette van de poëzieavond met een dichter (respectievelijk Max Greyson en Philip Meersman).

Poëzieweek 2017 Flyer