Dries & Gerina

Je weet al wie we zijn? En je bent op zoek naar prijzen, adresgegevens, enz.? Klik hier om direct naar de pagina te gaan ‘Info Dries en Gerina 2024’ of mail naar Gerina: gerinabrussel@hotmail.com of bel: 0496 38 32 45.

Dries Penninckx en ik zijn ‘Dries en Gerina’. Een muzikaal duo dat liedjes schrijft voor jonge kinderen bij prentenboeken en daarmee optreedt in o.a. bibliotheken. We sluiten op een feestelijke manier projecten rond voorlezen en boeken af.

Voor ons beiden komt in ‘Dries en Gerina’ alles samen waar we blij en enthousiast van worden: prentenboeken, muziek maken, zingen, toneelspelen en jonge kinderen. In het verleden was Dries kleutermeester en gaf ik een tijdje les aan kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar. Nu hebben we beiden een andere job naast ‘Dries en Gerina’.

Hoe het klinkt

Inmiddels schreven we al liedjes bij meer dan 20 verschillende prentenboeken en daar komen regelmatig nieuwe liedjes bij. Zo schreven we in 2020 een lief liedje bij het ontroerende ‘Max maakt een vriend’ van Kristof Devos en Claudia Jong.

 

In schooljaar 2021-2022 deed ´Stekelhaar is echt niet raar!´ mee met de Leesjury. Getekend en geschreven door Nadia Budde (vertaald door Edward van de Vendel) en uitgegeven door Tiptoe Print): “Een speelse en swingend-rijmende commentaar op onze absurde drang naar perfectie.” Daar maakten wij een heel swingend liedje bij!!

 

NIEUW – NIEUW – NIEUW: Het Dries en Gerina Leeslied!!

 

Hoe het eruitziet

Allereerste optreden als ‘Dries en Gerina’ in de bib van Koekelberg op 12 maart 2020: klik hier

Bibliotheek van Watermaal-Bosvoorde – 17 november 2021

Foto Watermaal 1 Foto Watermaal 2

 

 

 

  Verschillende gedaantes van Dries 😉 – Watermaal-Bosvoorde 9 februari 2022

Watermaal 9 februari 2022 (2) Watermaal 9 februari 2022 (3)Watermaal 9 februari 2022 (1)

Optredens in Bib Sophia in het kader van de Jeugdboekenmaand 2022

Schaarbeek maart 2022 (5) Schaarbeek maart 2022 (3) Schaarbeek maart 2022 (1)

 

 

 

 

Hoe het begon

Het begon allemaal met het door Dries geschreven Brusselse biblied voor kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas. Dries en ik zongen dit lied voor een grote zaal vol met kinderen, ouders, leerkrachten en bibliotheekmedewerkers om te vieren dat het project Boekenbende aan huis’ 20 jaar bestond. Dat was in 2017.

Hier kan je het biblied beluisteren (met Dries, mij (Gerina -bib Jette),  Klaar (bib Watermaal-Bosvoorde), Annet (bib Ukkel) en Stijn (OBiB – Ondersteuning Bibliotheken in Brussel):

 

Eind mei 2019 zongen we in de bib van Ukkel het biblied en 4 zelfgeschreven liedjes bij prentenboeken. Hiermee sloten we samen met de bib de Leesjury af. Op verschillende Nederlandstalige Ukkelse scholen lazen de juffen en meesters de acht boeken voor, die toen meededen in groep 1 (4 tot 6 jaar). De kinderen kozen welk boek ze het leukste vonden.

Het sloeg zo goed aan en wij vonden het zo leuk om te doen, dat we besloten om er mee door te gaan. En begin 2020 was ‘Dries en Gerina’ officieel een feit.

Hoe het verder ging en gaat

Gelukkig hebben we ondanks corona toch op kunnen treden in 2020 en 2021. Al werden veel optredens geannuleerd. Nu, in 2022, zit de coronacrisis nog steeds behoorlijk in de weg, maar dat wat we kunnen doen, doen we en we verheugen ons op wat komen gaat!

Wil je meer weten? Meer info over hoe of wat en hoe je ons kunt boeken? Lees dan de uitgebreide informatie: Info Dries en Gerina 2022

Je kan ook direct naar Gerina mailen: gerinabrussel@hotmail.com of bellen: 0496 38 32 45

 

Dries en Gerina

Het prille begin van Dries & Gerina in de bib van Ukkel (Brussel) in 2019