Dries & Gerina

Je weet al wie we zijn? En je bent op zoek naar prijzen, adresgegevens, enz.? Klik hier om direct naar de pagina te gaan met het info document ‘Dries en Gerina 2021′.

Dries Penninckx en ik zijn ‘Dries en Gerina’. Een muzikaal duo dat liedjes schrijft voor jonge kinderen bij prentenboeken en daarmee optreedt in o.a. bibliotheken. We sluiten op een feestelijke manier projecten rond voorlezen en boeken af.

Het begon allemaal met het door Dries geschreven Brusselse biblied voor kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas. Dries en ik zongen dit lied voor een grote zaal vol met kinderen, ouders, leerkrachten en bibliotheekmedewerkers om te vieren dat het project Boekenbende aan huis’ 20 jaar bestond. Dat was in 2017.

Hier kan je het biblied beluisteren (met Dries, mij (Gerina -bib Jette),  Klaar (bib Watermaal-Bosvoorde), Annet (bib Ukkel) en Stijn (OBiB – Ondersteuning Bibliotheken in Brussel):

 

Eind mei 2019 zongen we in de bib van Ukkel het biblied en 4 zelfgeschreven liedjes bij prentenboeken. Hiermee sloten we samen met de bib de Leesjury af. Op verschillende Nederlandstalige Ukkelse scholen lazen de juffen en meesters de acht boeken voor, die toen meededen in groep 1 (4 tot 6 jaar). De kinderen kozen welk boek ze het leukste vonden.

Het sloeg zo goed aan en wij vonden het zo leuk om te doen, dat we besloten om er mee door te gaan. En begin 2020 was ‘Dries en Gerina’ officieel een feit.

In Ukkel zongen we het liedje ‘Verliefd’, dat we schreven bij een prentenboek, maar dat ook geheel los gezien kan worden van dat boek. Om die reden kunnen we een geluidsopname van dat liedje hier laten horen. Van de andere liedjes kan dat niet in verband met de auteursrechten op het boek. Met het liedje `Verliefd` krijg je toch al wel een idee hoe `Dries en Gerina` klinkt.  Het is meteen ook een liedje waarbij stilzitten geen optie is!

 

Gelukkig hebben we ondanks corona toch op kunnen treden in 2020. Al werden veel optredens geannuleerd. Nu, in 2021, zit de coronacrisis nog steeds behoorlijk in de weg, maar dat wat we kunnen doen, doen we en we verheugen ons op wat komen gaat!

Wil je meer weten? Meer info over hoe of wat en hoe je ons kunt boeken? Lees dan de uitgebreide informatie: Info Dries en Gerina 2021

Dries en Gerina

Het prille begin van Dries & Gerina in de bib van Ukkel (Brussel) in 2019